Bookstore

Premium Trust Bank Past Questions and Answers

Sold: 0
Sale!

$2,500

Updated Premium Trust Bank Aptitude Test Past Questions 2024 will help you prepare faster and smarter for the Premium Trust Bank Pre-employment Assessment. Got shortlisted with few days or hours left to prepare? this pack will give you the insight you need to ace the tests and improve your chance of passing the test.

wws Chat with us on WhatsApp
Premium Trust Bank Past Questions and Answers

$2,500

Add to cart
Buy Now

Premium Trust Bank Past Questions and Answers for 2024

Prepare for success with Premium Trust Bank Past Questions and Answers 2024. Use a comprehensive collection of exam materials meticulously curated to help you excel in your upcoming  Premium Trust Bank test. Our extensive Premium Trust Bank Past Questions and Answers covers a wide range of subjects, providing you with in-depth insights into the format and types of questions you may encounter.

Premium Trust Bank Recruitment Aptitude Test Format

On Premium Trust’s Aptitude Test, questions are randomly drawn from the following sections-

  • Logical Reasoning
  • Direction Sense Test
  • Verbal Reasoning
  • Quantitative Reasoning
  • Number Series
  • Abstract Reasoning

Why choose Premium Trust Bank Past Questions and Answers?

Our Premium Trust Bank Past Questions and Answers are sourced from reliable and authentic sources, ensuring accuracy and relevance. We understand the importance of thorough preparation, and our resources are designed to empower you with the knowledge and confidence needed to tackle any challenge.

Unlock your full potential and enhance your study experience with Premium Trust Bank Aptitude Test Past Questions and Answers. Join countless successful candidates who have used our resources to navigate their exams with confidence and achieve remarkable results.

Prepare smarter, not harder. Invest in your academic success today with Premium Trust Bank Past Questions and Answers 2024. Your path to excellence begins here

About Premium Trust Bank

Premium Trust Bank is a leading 21st-century financial institution that provides innovative solutions which impact customers and their communities to make a positive difference in the world.

Premium Trust Bank kicked off its operations in April 2022 with a solid front in the three major economic bulwarks in Nigeria viz Abuja, Lagos, and Port Harcourt. they are already spreading their tentacles in the macro and micro sectors of the economy in both the public and private sectors. The emergence of Premium Trust Bank converged a team of visionary leaders with a rich diversity of expertise and an average experience of over 25 years. Their state-of-the-art edifices, cultured staff, and premium products & services deliver exceptional customer banking experience and satisfaction Licensed as a Commercial Bank, Premium Trust Bank is poised to be the preferred bank by 2027 and a leading voice in consumer banking in Africa by 2032.

Free Sample Premium Trust Bank Past Questions And Answers

In each question below is given a statement followed by two assumptions numbered I and II.

You have to consider the statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the statement.

Statement: The State government has decided to appoint four thousand primary school teachers during the next financial year.

Assumptions:

I. There are enough schools in the state to accommodate four thousand additional primary school teachers.
II. The eligible candidates may not be interested to apply as the government may not finally appoint such a large number of primary school teachers.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit
Answer: Option A

Explanation:
Such decisions as given in the statement are taken only after taking the existing vacancies into consideration. So, I implicit while II isn’t.

Statement: “In order to bring punctuality in our office, we must provide conveyance allowance to our employees.” – In charge of a company tells Personnel Manager.


2. Assumptions:
I. Conveyance allowance will not help in bringing punctuality.
II. Discipline and reward should always go hand in hand.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B
Explanation:
Assumption I goes against the statement. So, it is not implicit. The allowance will serve as a reward to the employees and shall provoke them to come on time. So, II is implicit.

Statement: Unemployment allowance should be given to all unemployed Indian youth above 18 years of age.


3. Assumptions:
1. There are unemployed youth in India who needs monetary support.
2. The government has sufficient funds to provide allowance to all unemployed youth.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option A
Explanation:
The statement talks about the unemployment allowance and unemployed youth it says nothing about the funds . The assumption I agrees the statement whereas assumption II talks about the government policy.
Hence assumption I is implicit.
Hence option A is correct.

Statement: It is desirable to put the child in school at the age of 5 or so.


In the following questions choose the word which best expresses the meaning of the given word

4. SALACITY
A. Bliss
B. Depression
C. Indecency
D. Recession

Answer: Option C


5. MAYHEM
3 points
A. Jubilation
B. Havoc
C. Excitement
D. Defeat

Answer: Option B
Explanation:
The given word ‘mayhem’ means ‘random or deliberate violence or damage’.

 


6. INSOLVENT
A. Poor
B. Bankrupt
C. Penniless
D. Broke

Answer: Option B

 


7. In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.
9. B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D
A. B2C2D
B. BC3D
C. B2C3D
D. BCD7

Answer: Option B
Explanation:
Because the letters are the same, concentrate on the number series, which is a simple 2, 3, 4, 5, 6 series, and follows each letter in order.


8. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
A. CMN
B. UJI
C. VIJ
D. IJT

Answer: Option C
Explanation:
There are two alphabetical series here. The first series is with the first letters only: STUVW. The second series involves the remaining letters: CD, EF, GH, IJ, KL.


9. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
A. CMN
B. UJI
C. VIJ
D. IJT

Answer: Option C
Explanation:
There are two alphabetical series here. The first series is with the first letters only: STUVW. The second series involves the remaining letters: CD, EF, GH, IJ, KL.

d and fourth segments are reversals of the first and third segments. The missing segment begins with a new letter.


With this Premium Trust Bank aptitude Test Questions and Answers, you get an idea of what to expect using our compiled practice  questions as well as actual tests from previous years. This test pack comes bundled with:

  • Compiled questions ebook: Instant offline access to practice questions, available in an easy to download PDF format.
  • Study guide with tips on how to solve the questions easier and faster.
  • Extensive online practice: Approach your Premium Trust Bank Test preparation as though you’re sitting down to the actual exam. Boost your preparation with even more full-length practice tests.
  • View More prep packs similar to Premium Trust Bank Aptitude Test Past Questions
0
X