Bookstore

Food Concepts Past Questions and Answers

Sold: 0
Sale!

$2,500

Updated Food Concepts Aptitude Test Past Questions 2024 will help you prepare faster and smarter for the Food Concepts Pre-employment Assessment. Got shortlisted with few days or hours left to prepare? this pack will give you the insight you need to ace the tests and improve your chance of passing the test.

wws Chat with us on WhatsApp
Food Concepts Past Questions and Answers

$2,500

Add to cart
Buy Now

Food Concepts Past Questions and Answers for 2024

Prepare for success with Food Concepts Past Questions and Answers 2024. Use a comprehensive collection of exam materials meticulously curated to help you excel in your upcoming  Food Concepts test. Our extensive Food Concepts Past Questions and Answers covers a wide range of subjects, providing you with in-depth insights into the format and types of questions you may encounter.

Food Concepts Recruitment Aptitude Test Format

On Food Concepts’s Aptitude Test, questions are randomly drawn from the following sections-

  • Verbal Reasoning,
  • Logical Reasoning,
  • Quantitative Reasoning like number series, percentage etc.

Why choose Food Concepts Past Questions and Answers?

Our Food Concepts Past Questions and Answers are sourced from reliable and authentic sources, ensuring accuracy and relevance. We understand the importance of thorough preparation, and our resources are designed to empower you with the knowledge and confidence needed to tackle any challenge.

Unlock your full potential and enhance your study experience with Food Concepts Aptitude Test Past Questions and Answers. Join countless successful candidates who have used our resources to navigate their exams with confidence and achieve remarkable results.

Prepare smarter, not harder. Invest in your academic success today with Food Concepts Past Questions and Answers 2024. Your path to excellence begins here

About Food Concepts

Food Concepts creates and cultivates food brands, each offering compelling value propositions that resonate with their customers. Their approach involves a deep understanding of customer desires, ensuring we not only meet but exceed their expectations.

Their proudly Nigerian brands, Chicken Republic, PieXpress, and The Chop Box, are tailored to the taste preferences, aspirations and budgets of West African consumers. They are dedicated to delivering outstanding customer experiences, delectable products and affordable value meals. This commitment extends seamlessly from our inviting restaurant environments to our user-friendly online channel.

Quality is paramount at Food Concepts. They source only the finest ingredients from local vendors who adhere to their stringent quality standards, contributing to job creation through our brand-building programs.

Their unwavering commitment to Health, Safety, and Consumer Protection is exemplified by our ISO 22000:2018 Certification in 2019, re-certification in 2020, 2021 and our latest ISO Certifications in 2022, reinforcing our dedication to excellence in every facet of our operations.

Free Sample Food Concepts Past Questions And Answers

VERBAL REASONING

1: Select the word that is most similar in meaning to “Ebullient.”
a) Gloomy
b) Cheerful
c) Calm
d) Timid
Answer: b) Cheerful


2: Choose the word that is opposite in meaning to “Extravagant.”
a) Wasteful
b) Lavish
c) Frugal
d) Generous
Answer: c) Frugal


3: In which sentence is the word “Elusive” used correctly?
a) The elusive butterfly was spotted in the garden yesterday.
b) The sunset was elusive, casting a beautiful glow over the horizon.
c) The elusive detective quickly solved the case.
d) The elusive musician performed an extraordinary concert last night.
Answer: a) The elusive butterfly was spotted in the garden yesterday.


4: Identify the correct spelling:
a) Accommodate
b) Acommodate
c) Accomodate
d) Acomodate
Answer: a) Accommodate


5: Which sentence is grammatically correct?
a) Neither the students nor the teacher was late for class.
b) Neither the students nor the teacher were late for class.
c) Neither the students nor the teacher is late for class.
d) Neither the students nor the teacher been late for class.
Answer: a) Neither the students nor the teacher was late for class.


6: Identify the antonym for “Eminent.”
a) Obscure
b) Renowned
c) Prominent
d) Distinguished
Answer: a) Obscure


7: Choose the correct word to complete the sentence:
She _________ the award for her outstanding performance in the play.
a) Receive
b) Received
c) Receives
d) Receiving
Answer: b) Received


NUMERICAL REASONING

1: What is 25% of 120?
a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
Answer: b) 40


2: If a shirt originally costs $60 and is discounted by 20%, what is the final price?
a) $42
b) $48
c) $50
d) $52
Answer: b) $48


3: Solve the following equation for ‘x’: 2x + 5 = 17
a) x = 6
b) x = 7
c) x = 8
d) x = 9
Answer: b) x = 7


4: A bakery sold 120 cupcakes in the morning and 80 cupcakes in the afternoon. How many cupcakes did they sell in total?
a) 100
b) 160
c) 180
d) 200
Answer: c) 180


5: If a car travels at a speed of 60 miles per hour, how far can it travel in 3 hours?
a) 120 miles
b) 140 miles
c) 160 miles
d) 180 miles
Answer: c) 160 miles


6: A box contains 24 red balls and 36 blue balls. What is the ratio of red balls to blue balls in the box?
a) 2:3
b) 3:2
c) 4:3
d) 3:4
Answer: b) 3:2


7: If a company’s revenue for the year was $500,000 and its expenses were $350,000, what was its profit for the year?
a) $100,000
b) $150,000
c) $200,000
d) $250,000
Answer: a) $100,000


LOGICAL REASONING

1: If all roses are flowers and some flowers are red, which of the following statements must be true?
a) All roses are red.
b) Some roses are red.
c) All red things are roses.
d) Some red things are flowers.
Answer: b) Some roses are red.


2: If all cats have whiskers and Fluffy is a cat, what can you conclude?
a) Fluffy has whiskers.
b) Fluffy does not have whiskers.
c) Fluffy is not a cat.
d) Fluffy is a dog.
Answer: a) Fluffy has whiskers.


3: Which number comes next in the series: 2, 4, 8, 16, __ ?
a) 24
b) 32
c) 64
d) 128
Answer: c) 64


4: If all birds have feathers and some birds can fly, which of the following statements must be true?
a) All birds can fly.
b) No birds can fly.
c) Some things that can fly are birds.
d) Some things that have feathers are not birds.
Answer: c) Some things that can fly are birds.


5: If today is Wednesday, what day of the week will it be two days after the day before yesterday?
a) Monday
b) Tuesday
c) Wednesday
d) Thursday
Answer: d) Thursday


6: If all apples are fruits and some fruits are oranges, which of the following statements must be true?
a) All oranges are apples.
b) Some oranges are apples.
c) All fruits are oranges.
d) Some oranges are fruits.
Answer: d) Some oranges are fruits.


7: If John is taller than Bob, and Bob is taller than Mike, who is the tallest?
a) John
b) Bob
c) Mike
d) Insufficient information to determine
Answer: d) Insufficient information to determine


With this Food Concepts aptitude Test Questions and Answers, you get an idea of what to expect using our compiled practice  questions as well as actual tests from previous years. This test pack comes bundled with:

  • Compiled questions ebook: Instant offline access to practice questions, available in an easy to download PDF format.
  • Study guide with tips on how to solve the questions easier and faster.
  • Extensive online practice: Approach your Food Concepts Test preparation as though you’re sitting down to the actual exam. Boost your preparation with even more full-length practice tests.
  • View More prep packs similar to Food Concepts Aptitude Test Past Questions
0
X