Bookstore

ipNX Aptitude Test Past Questions and Answers for (Ebook + Online)

Sold: 504
Sale!

$250,000

Navigate through challenging problems effortlessly with step-by-step solutions. Gain valuable insights into problem-solving techniques, ensuring you’re well-equipped for the actual test.

wws Chat with us on WhatsApp
ipNX Recruitment Aptitude Test Pack

$250,000

Add to cart
Buy Now

ipNX Aptitude Test Past Questions and Answers for 2024 (Ebook Online)

Get access to hundreds of ipNX Recruitment Aptitude Test Prep Pack questions updated for 2024 exam in one package. This test pack will help you learn what to expect, and better prepare for the test.

Working with  ipNX can offer you a great start or shift in your career. However, with the thousands of applications received during recruitment.  ipNX necessarily, employs a thorough screening process to select the best of applicants for job positions.

At MyJobtests, we can help you prepare and pass through the recruitment stages of ipNX. Our Test Packs include study guides, hundreds of practice questions designed to help you pass the aptitude test. This will help you to:

  • Study in advance with MyJobtest’s Prep Packs
  • Access timed tests that will improve your performance

About ipNX  

ipNX is one of Nigeria’s fastest growing Information and Communications Technology companies, serving a multitude of needs across enterprises, small businesses and residents with innovative, world-class services.

Their ability to identify, satisfy and exceed today’s market needs is a testament to over a decade of experience, their commitment, drive and passion realized through highly skilled and well seasoned professionals.

Free  IPNX Job Aptitude Tests Past Questions And Answers Preview

 GENERAL KNOWLEDGE
1: A program that remains in the memory while other programs are executing
A. Resident Program
B. Non-Resident Program
C. Permanent Program
D. None of these

ANSWER: A

2: Constant is a value written into a program instruction
A. that does not change during the execution of the program
B. that can change during the execution of the program
C. that can vary during the execution of the program
D. none of these

ANSWER: A

3: The total time elapsed between submission of command and data to a computer and getting the result of computation is the
A. Access time
B. Response time
C. Entrance time
D. None of these

ANSWER: B

4: What are connector symbol?
A. They are used in a flowchart
B. It represents a junction in a flow line
C. Often used to transfer flow between different pages of a lengthy chart
D. All the above

ANSWER: D

5: The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called
A.Run time
B.Access time
C.Random time
D.Response time

ANSWER: A


QUATITATIVE REASONING
1. What is 333 times 135?
A. 46323
B. 43623
C. 43290
D. 44955
E. None of these

1. Solution: D
This is a simple multiplication.
333 times 135 = 333 × 135 = 44955

2. What will come in place of question mark in the following equation?
1/4th of 1/2 of 3/4th of 52000 = ?
A. 4875
B. 4857
C. 4785
D. 4865
E. None of these

2. Solution: A
1/4th of 1/2 of 3/4th of 52000 =14×12×34×52000=4875
Hence, option 1

3. In the following question, two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and give answer
I. x3 × 13 = x2 × 247
II. y1/3 × 14 = 294 ÷ y2/3
A. If x > y
B. If x ≥ y
C. If x < y
D. If x ≤ y
E. If x = y or the relationship cannot be established

3. Solution: C
I.
⇒ x3 × 13 = x2 × 247
⇒ (x3 / x2) = 247/13
⇒ x = 19
II.
⇒ y1/3 × 14 = 294 ÷ y2/3
⇒ y1/3 × y2/3 = 294/14
⇒ y = 21
∴ y > x
So the correct option is (C).

4. If 70% of a no. is subtracted from itself it reduces to 81.what is two fifth of that no.?
A. 88
B. 91
C. 108
D. 116
E. None of these

4. Solution: C
Let the number be m.
Then m – 70 % of m = 81
⇒ m – 70/100 × m = 81
⇒ m – 0.7m = 81
⇒ 0.3m = 81
⇒ m = 81/0.3
⇒ m = 270
Now, we need to find 2m/5
= 2 × 270 / 5
= 2 × 54
= 108

5.Evaluate :-
986 × 207 – 986 × 107
A. 108400
B. 98600
C. 76500
D. 64600
E. None of these

5. Solution: B
Given, 986 × 207 – 986 × 107
Hence taking 986 common
We have 986 × (207 -107)
= 986 × 100
= 98600


VERBAL REASONING
1. Which of the following phrases (A), (B), (C), (D) given below in the statement should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and ‘No Correction is required’, mark (E) as the answer.
Our neighbours are always trying to keep up with our lifestyle.
A. to keep on
B. to keep at
C. to keeping on
D. to keep off
E. No Correction is required

1. ‘Keep up’ (with someone/something) means to stay at the same level as someone or something and fits the context of the sentence. Also none of ‘keep on’ to continue doing something, ‘keep at’ means to persevere and ‘keep off’ means avoid encroaching on or touching, is implied in the sentence.
Solution: E

2. Select the correct tense.
Kiran had been working in a bank for some years.
A. Simple past
B. Past continuous
C. Past perfect continuous
D. Past perfect.
E. None of the above

2. (Had + been + root + ing) is used to make past perfect continuous tense and indicates that an activity was being carried on in the past, continued for some time and is no longer continued.
Solution: C

3. Select the correct plural form for the given word:
Thief
A. Thiefs
B. Thief
C. Thieves
D. Thievs
E. None of the above
The plural of ‘thief’ is ‘thieves’. One cannot always apply the rule of adding an ‘s’ to change singular to plural. For words ending with f, the rule is usually to change the f to- ves.
Solution: C

4. Select the correct plural form for the given word:
Roof
A. Roofs
B. Roof
C. Roofes
D. Roovs
E. None of the above

4. The plural of ‘roof’ is ‘roofs’. In such cases, adding an ‘s’ converts singular to plural. This is an exception to the rule that a plural is formed by adding -ves to words ending with a f.
Solution: A

5. Pick out the most effective words from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I ______ with my sister _______ I find an apartment.
A. am living, until
B. have been living, since
C. had lived, since
D. had been living, since
E. am living, since

5. The first blank will have the present continuous tense as it is for an action that is happening around now, and is not permanent or habitual. Present perfect continuous tense would have been used if the action began in the past and is continuing now (eg. I have been living with my sister since last week). The structure of forming present continuous tense is am/are/is + verb + ing, so the correct option will be ‘am living’. ‘Until’ is to be used in the second blank and not ‘since’ as ‘since’ refers to something that has happened in a time span measured from a certain point in time (eg. I have not found an apartment since last year). So, all options with ‘since’ are incorrect. ‘Until’ should be used in the second blank as it means the action will happen in the future.
Solution: A


WHY PREPARE WITH OUR  IPNX  RECRUITMENT PREPARATION PACK

With this book, you get an idea of what to expect using our simulated practice  questions as well as actual tests from previous years.

This test pack comes bundled with:

  • Compiled questions ebook: Instant offline access to practice questions, available in an easy to download PDF format.
  • Study guide with tips on how to solve the questions easier and faster.
  • Extensive online practiceApproach your ipNX Online Test preparation as though you’re sitting down to the actual exam. Boost your preparation with even more full-length practice tests.
  • Order Your ipNX Aptitude Test Past Questions and Answers Today!

    Invest in your future. Excel in the ipNX Aptitude Test. Unleash your full potential! Order now and embark on a journey towards unparalleled success!

Ready to get started with your preparation? Click the BUY NOW button above

0
X