## Description

## Cormart Aptitude Test Past Questions Practice Pack PDF – Download

Download the Cormart Aptitude Test Past Questions Practice Pack For 2022, from this page in PDF format. The Cormart past questions pack makes your preparation easier and much better. Featuring questions from previous assessments as well as solutions to these questions.

### Cormart Nigeria Online aptitude tests format?

Cormart Nigeria online tests cover;

*Numerical Reasoning**Verbal/Critical Reasoning**Abstract Reasoning**Error Checking (7 minute test)*

### Free Sample of Cormart Nigeria Past Questions and Answers

A local utilities company exclusively provides electricity and natural gas to a small village containing 342 households. Each household purchases on average £75 of gas and electricity per month. If the village’s natural gas sales account for ¾ of the utilities company’s revenue, how much revenue is generated in one year from electricity sales in the village? (assume the company has no customers outside the village)

(A) £73,750

(B) £74,500

(C) £76,950

(D) £78,150

(E) Cannot say

**Step 1** – Calculate the total revenue produced by the village through electricity and natural gas sales per month by multiplying the number of households (342) by the average electricity and gas bill per month (£75).

342 x £75 = £25,650.00

**Step 2** – Calculate the total annual sales of electricity and gas in the village by multiplying the

monthly revenue (£25,650.00) by the number of months in a year (12).

£25,650.00 x 12 = £307,800.00

**Step 3** – Calculate the proportion of revenue generated by electricity sales by identifying 25% (0.25) of the total annual sales of gas and electricity (£307,800.00)

£307,800.00 x 0.25 = £76,950

**Thus the correct answer is (C) £76,950**

A freelance web developer charges £100 per hour, or £600 for a full day (8

hours). Their latest contract requires the web developer to work three full days and two half days (4 hours). Assuming the web developer pays 30% income tax,

how much income will the web developer receive from this contract? (after tax)

(A) £1,600

(B) £1,710

(C) £1,820

(D) £1,930

(E) £2,040

**Step 1** – Calculate the income earned from the three full day’s work by multiplying the

developers day rate (£600) by the number of days worked (3).

£600 x 3 = £1,800

**Step 2** – Calculate the income earned from the two half days work by multiplying the

developers hourly rate (£100) by the number of hours worked (4+4 = 8).

£100 x 8 = £800

**Step 3** – Combine the two figures above and subtract 30% from that figure to remove the

developer’s income tax, giving us the total income earned after tax.

£1,800 + £800 = £2,600

£2,600 – (£2,600 x 0.3) = £1,820

Thus the correct answer is **(C) £1,820**

A shop is willing to purchase used entertainment products for resale. The shop will purchase CDs for £1 each, DVDs for £2.50 each and videogames for £7.50 each.

Similarly, every £0.50 worth of products sold to the shop accrues 1 loyalty point. If

a customer sells 26 CDs, 10 DVDs and 5 video games, how many loyalty points has the customer accrued from this transaction?

(A) 142 points

(B) 165 points

(C) 177 points

(D) 175 points

(E) 158 points

**Step 1** – Calculate the value of the CDs by multiplying the number of CDs (26) by the value of each

CD (£1).

26 x £1 = £26

**Step 2** – Calculate the value of the DVDs by multiplying the number of DVDs by the value of each

DVD (£2.50).

£2.50 x 10 = £25.00

**Step 3** – Calculate the value of the video games by multiplying the number of video games (5) by the

value of each video game (£7.50).

7.5 x 5 = £37.50

**Step 4** – Calculate the number of loyalty points accrued by dividing the total value of all products by 2, then rounding down to the nearest whole point.

£26.00 + £25.00 + £37.50 = £88.50

88.50 x 2 = 177 = 177 points

Thus the correct answer is **(C) 177 points**

A coins-to-cash machine converts unwanted small change into banknotes for a fee.

O n the first £5, a 10% fee is charged, on the next £5, a 7.5% fee is charged and on

all change afterwards, a 5% fee is charged. If a customer cashes in £30 worth of

change, how much money will the coins-to-cash gain from this transaction?

(A) £1.55

(B) £1.66

(C) £1.77

(D) £1.88

(E) £1.99

**Step 1** – Calculate the fee charged on the first £5 by identifying 10% (0.1) of £5.

£5.00 x 0.1 = £0.50

**Step 2** – Calculate the fee charged on the second £5 by identifying 7.5% (0.075) of £5.

£5 x 0.075 = £0.375 = £0.38

**Step 3** – Calculate the fee charged on the remaining amount by identifying 5% (0.05) of £20 (£30 –

10).

£20 x 0.05 = £1.00

**Step 4** – Calculate the total fee charged by combining the three figures above.

£0.50 + £0.38 + £1.00 = £1.88

Thus the correct answer is** (D) £1.88**

With this Cormart aptitude Test Questions and Answers, you get an idea of what to expect using our compiled practice questions as well as actual tests from previous years. This test pack comes bundled with:

**Compiled questions ebook:**Instant offline access to practice questions, available in an easy to download PDF format.**Study guide**with tips on how to solve the questions easier and faster.**Extensive online practice:**Approach your Cormart Test preparation as though you’re sitting down to the actual exam. Boost your preparation with even more full-length practice tests.

Submit your review | |

## Reviews

There are no reviews yet.